reisspits.nl

Alles over reizen, vervoer en meer

Reizen

Op welke manieren worden toegangspassage vanuit andere landen gereguleerd?

Verschillende toegangspassage regels

Vanuit verschillende landen worden er verschillende regels gehanteerd als het gaat om toegangspassage. De regels kunnen variëren van een verplicht inreisvisum of een verblijfsvergunning tot aan strengere beperkingen zoals de vereiste van een Covid-19 test. Het is belangrijk om je te verdiepen in de lokale wetgeving voordat je op reis gaat, om ervoor te zorgen dat je aan alle toegangspassageregels voldoet.

Reisverzekering

Een andere vorm van toegangspassageregel is het afsluiten van een goede reisverzekering. Veel landen eisen dat toeristen een verzekering afsluiten die de kosten dekt in geval van noodsituaties of onvoorziene gebeurtenissen. Ook het uitvoeren van nationale regelgeving en het betalen van lokale overheidsbelasting zijn gebruikelijk als onderdeel van de toegangspassageregels.

Vaccinatie

Sommige landen vereisen ook dat reizigers zich laten vaccineren voordat ze het land binnentreden. Vaccinaties kunnen variëren van jaarlijkse vaccinaties tegen kinderziektes tot aan de meest recente vaccinaties tegen Covid-19. Het is daarom belangrijk om je goed voor te bereiden op je reis en alle relevante informatie in te winnen over vaccinatievereistes die relevant zijn voor het land waar je naartoe reist.

Documentvereistes

Tot slot wordt er vaak ook gevraagd naar een geldig identiteitsbewijs of paspoort als onderdeel van de toegangspassageregels. Sommige landen vereisen ook andere documentvereistes zoals een zakelijke brief, bankafschriften, bewijs van werk of inkomen en dergelijke. Zorg ervoor dat je alle documentvereistes bij je hebt voordat je op reis gaat en neem contact op met een lokale ambassade of consulaat als je twijfels hebt over de documentvereistes voor jouw bestemming.

Welke maatregelen moeten buitenlandse reizigers nemen om een negatieve covid-19 testuitslag te kunnen presenteren bij aankomst in het bestemmingsland?

Vaccinatie

Om ervoor te zorgen dat buitenlandse reizigers in het bestemmingsland een negatieve Covid-19 testuitslag kunnen presenteren bij aankomst, moeten zij zichzelf laten vaccineren tegen het virus. Vaccinaties moeten voldoen aan de richtlijnen van het bestemmingsland en worden meestal verstrekt door lokale gezondheidsinstanties. Het is belangrijk dat toeristen de laatste informatie over vaccinatievereisten verzamelen voordat ze op reis gaan.

Testvereistes

Veel landen vereisen ook dat buitenlandse reizigers een PCR- of antigeentest uitvoeren voordat ze het land binnentreden. De testresultaten moeten worden voorgelegd aan de autoriteiten bij aankomst om toegang tot het land te verkrijgen. Sommige landen vereisen ook dat reizigers meer dan één Covid-19 test ondergaan voorafgaand aan hun reis en/of bij aankomst.

Quarantainevereistes

Voor sommige landen is een quarantaine van twee weken na aankomst verplicht, ongeacht de resultaten van de Covid-19 test. Tijdens deze periode moet een persoon zich afzonderen van andere personen en regelmatig medische controles ondergaan om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Houd er ook rekening mee dat sommige landen extra (niet-medische) maatregelen kunnen vereisen zoals het dragen van een mondkapje of onderhoud van eendagstreinen kilometers afstand tussen personengroepjes.

Wat zijn de veiligheidsprocedures die de betrokken landen hebben ingesteld om toerisme te beperken tijdens de coronacrisis?

Vaccinatieverplichtingen

Veel landen hebben tijdens de coronacrisis strengere toegangspassageregels ingesteld, waaronder de verplichte vaccinatie tegen Covid-19. Voor sommige landen is het verplicht om een recente testuitslag te kunnen tonen voordat je het land binnenkomt en andere vereisen dat je gevaccineerd bent voordat je toegang hebt tot hun grondgebied. Dit kan variëren in verschillende landen, dus het is belangrijk om vooraf informatie te zoeken over de lokale wetgeving en alle benodigde documentatie in orde te maken voordat je op reis gaat.

Quarantaine- en testvereistes

Naast de vaccinatieverplichting hebben verschillende landen ook quarantaine- of testvereistes ingesteld voor reizigers die hun grondgebied betreden. In sommige gevallen moet je eerst een bepaalde periode in quarantaine blijven of een bepaald aantal coronavirustests doorstaan voordat je toestemming krijgt om het land binnen te komen. Deze procedure is bedoeld om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat reizigers gezond zijn als ze hun bestemming bereiken.

Regulering van verblijfsduur

Tot slot nemen veel landen ook maatregelen om toerisme te beperken op basis van de duur van een reis. Zo kunnen sommige landen ervoor kiezen om alleen toeristische verblijven toe te staan die langer dan een maand duren of die minder dan twee weken duren, afhankelijk van de specifieke situatie in elk land. Dit is bedoeld om toerisme binnen hun landsgrenzen onder controle te houden tijdens de coronacrisis.

Welke landen zijn open voor toerisme tijdens de coronacrisis?

Verenigde Staten

De Verenigde Staten staan open voor toerisme, maar vereisen dat buitenlandse reizigers zich na aankomst laten testen op COVID-19. Toeristen moeten ook een negatieve testuitslag presenteren bij aankomst en kunnen vervolgens hun verblijfsplannen voortzetten. Ook moeten toeristen die langer dan de toegestane periode in de VS blijven, een verklaring ondertekenen waarin staat dat ze akkoord gaan hun medische kosten te betalen als ze ziek worden tijdens hun verblijf.

Canada

Canada is open voor toerisme, maar reizigers uit het buitenland moeten eerst een vereiste quarantaineperiode ondergaan na aankomst en zichzelf laten testen op COVID-19. Toeristen die willen reizen naar Canada, moeten ook een negatieve testuitslag presenteren bij aankomst. Bovendien is er een verscheidenheid aan andere beperkingen waaraan toeristen zich moet houden tijdens hun verblijf in Canada, waaronder het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes en het handhaven van social distancing.

Mexico

Mexico staat open voor toerisme, maar er wordt van reizigers gevraagd om te voldoen aan extra veiligheidsmaatregelen die specifiek voor de COVID-19 crisis geldigen. Toeristische bestemming in Mexico vereisen dat buitelanders eerst hun land van herkomst verlatene en daarna 72 uur wachten voordat ze naar Mexico kunnen reizen. Daarnaast is er ook een negatieve testuitslag nodig bij aankomst en kan het zijn dat er extra tests wordt uitgevoerd tijdens de quarantaineperiode van 14 dagen.

Aan wat voor soort screeningonderzoek worden buitenlanders onderworpen bij aankomst in het betrokken land tijdens de covid-19 pandemie?

Vaccinatievereisten

Buitenlanders die een land tijdens de coronacrisis willen binnenkomen, moeten vaak aan strikte vaccinatievereisten voldoen. Deze regels variëren per land, maar veel landen vereisen dat buitenlanders een recente testuitslag tonen of gevaccineerd zijn, afhankelijk van de toestand van het land.

Quarantaine- en testvereistes

Naast de vaccinatieverplichting kunnen bepaalde landen ook quarantaine of testvereistes hebben voor reizigers die hun grondgebied betreden. In sommige gevallen moet je eerst een bepaalde periode in quarantaine blijven of een bepaald aantal coronavirustests doorstaan voordat je toegang hebt tot het land. Deze procedure is bedoeld om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat reizigers gezond zijn als ze hun bestemming bereiken.

Regulering van verblijfsduur

De meeste landen nemen stappen om toerisme te beperken op basis van de duur van het verblijf van buitenlanders. Er wordt alleen toegestaan ​​om toeristische verblijven te boeken die langer dan een maand duren of minder dan twee weken, afhankelijk van de situatie in elk land. Dit is bedoeld om toerisme binnen hun landsgrenzen onder controle te houden tijdens de coronacrisis.

Welke landen geven toeristen vergunningen voor reizen tijdens de coronacrisis?

Duitsland

Duitsland staat open voor toerisme, maar de regels voor buitenlandse reizigers zijn strikt. Toeristen moeten een negatieve testuitslag presenteren bij aankomst en kunnen de komende 10 dagen niet verder reizen dan hun eindbestemming. Daarnaast moet er een quarantaineperiode van 14 dagen worden ingevuld na aankomst in het land en is het verplicht om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes.

Spanje

Spanje staat open voor toeristisch reizen, maar toeristen moeten wel eerst een negatieve PCR-testuitslag presenteren bij aankomst. Buitenlanders die meer dan 72 uur in Spanje willen blijven, moeten ook een registratieformulier invullenvoor hun verblijf en kunnen worden gevraagd om extra beperkingen te volgen tijdens hun verblijf, zoals het drag van mondkapjes.

Italië

Italië staat open voor toerisme, maar er geldt momenteel een beperking van maximaal 4 weken per verblijf. Bovendien zijn toeristische bestemming in Italië zijn gastheren verplicht om de gezondheidscodex inzake COVID-19 te volgen, wat betekent dat reizigers regelmatig moeten worden getest op COVID-19 tijdens hun verblijf. De Italiaanse overheid vereist ook dat buitelanders eerst naar Italië vliegen voordat ze naar andere bestemming in Europa reizen en adviseren alle reizigers om binnenshuis te blijven als zoveel mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER