reisspits.nl

Alles over reizen, vervoer en meer

Algemeen

Wat is het weer vandaag in lissabon?

Wat is het weer vandaag in Lissabon?
Lissabon is een stad met een zacht klimaat, waarbij de temperaturen bijna het hele jaar door aangenaam zijn. De stad kent dan ook veel zonuren en weinig neerslag. Het klimaat van Lissabon wordt gekenmerkt door warme zomers en milde winters. In de zomermaanden kan de temperatuur gemiddeld oplopen tot zo’n 25 graden Celsius, terwijl het in de wintermaanden meestal zo’n 10-15 graden is.

Wat te verwachten in de lente
In de lente (maart – mei) kunnen temperaturen variëren van 10 tot 25 graden Celsius. De luchtvochtigheid is doorgaans vrij hoog tijdens deze periode, waardoor er meer kans op regenval is. In deze periode kan je ook veel zonuren verwachten, maar ook af en toe wat buien.

Wat te verwachten in de zomer
In de zomer (juni – augustus) neemt de temperatuur toe tot 28 graden Celsius en is er weinig kans op regenval. Je kan dus rekenen op veel zonuren in Lissabon tijdens deze periode, maar hou er rekening mee dat het soms erg warm kan worden.

Wat te verwachten in de herfst
In het najaar (september – november) daalt de temperatuur naar gemiddeld zo’n 15-20 graden Celsius. Begin oktober komt het regenseizoen meestal pas op gang, waardoor je tijdens dit seizoen veel buien en regendagen kan verwachten. Daarnaast kan je nog steeds genieten van vele mooie zonuren in Lissabon tijdens dit seizoen.

Wat voor weersomstandigheden kunnen reizigers in lissabon verwachten?

Reizigers in Lissabon kunnen een zacht, mediterraan klimaat verwachten, waarbij de temperaturen bijna het hele jaar door aangenaam zijn. In de zomermaanden kan de temperatuur gemiddeld oplopen tot zo’n 25 graden Celsius, terwijl het in de wintermaanden meestal zo’n 10-15 graden is. In de lente (maart – mei) kunnen temperaturen variëren van 10 tot 25 graden Celsius en in de zomer (juni – augustus) neemt de temperatuur toe tot 28 graden Celsius. Tijdens het najaar (september – november) daalt de temperatuur naar gemiddeld zo’n 15-20 graden Celsius.

Hoge luchtvochtigheid

In Lissabon is de luchtvochtigheid meestal vrij hoog, wat betekent dat er meer kans op regenval is. In het najaar komt het regenseizoen meestal pas op gang, en tijdens dit seizoen kan je veel buien en regendagen verwachten.

Veel zonuren

Ondanks het feit dat Lissabon vaker regent dan andere steden in Europa, kan je er ook veel zonuren verwachten. In de lente en zomer geniet je van vele mooie zonuren en in het najaar is er ook nog steeds genoeg zon te vinden om lekker van te genieten.

Zal er veel regenvaloppervlakte zijn tijdens een bezoek aan lissabon?

Hoewel Lissabon een stedelijk gebied is, is de kans op regenval tijdens een bezoek aan de stad meestal redelijk klein. De gemiddelde jaarlijkse neerslag bedraagt ​​slechts 700 mm, wat betekent dat Lissabon het grootste deel van het jaar droog is. Het regenseizoen begint meestal in oktober en duurt tot april, waardoor de vroege lente en de late wintermaanden de natste periodes zijn. U kunt echter nog steeds veel zonuren verwachten in Lissabon, zelfs in de herfst en winter.

De zomermaanden zijn meestal erg warm en droog in Lissabon, met temperaturen die gemiddeld zo’n 25 graden Celsius bereiken. Het relatieve koelere weer begint meestal rond juni en juli te settelen, waardoor temperaturen dalen tot ongeveer 20 graden Celsius. Hoewel er minder regenval is in deze periode, kunnen er nog steeds buien voorkomen.

Hoewel het weer in Lissabon over het algemeen gunstig is voor toeristen die op zoek zijn naar warm weer en veel zonuren, moet u er rekening mee houden dat er toch af en toe regen voorkomt. De beste manier om te voorkomen dat u doorweekt raakt tijdens uw bezoek aan Lissabon, is om zich goed voor te bereiden met een paraplu of een waterproof jasje. Als u goed voorbereid bent op alle weersomstandigheden tijdens uw bezoek aan Lissabon, bent u verzekerd van een geweldig verblijf!

Hoe warm is het weer vandaag in lissabon?

Het Weer Vandaag in Lissabon

Lissabon is een van de warmste steden in Europa en heeft een zacht mediterraan klimaat. De temperaturen in Lissabon variëren afhankelijk van de seizoenen, maar meestal houden ze het hele jaar door aangename temperaturen. Vandaag is de temperatuur in Lissabon gemiddeld zo’n 20 graden Celsius. In de zomermaanden kan de temperatuur gemiddeld oplopen tot zo’n 25 graden Celsius, terwijl het in de wintermaanden meestal zo’n 10-15 graden is.

Hoge Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid in Lissabon is meestal vrij hoog, wat betekent dat er veel kans op regenval is. In het najaar begint het regenseizoen meestal op gang te komen en tijdens dit seizoen kan je veel buien en regendagen verwachten.

Veel Zonuren

Hoewel Lissabon vaak regent, kan je er ook veel zonuren verwachten. In de lente en zomer geniet je van vele mooie zonuren en in het najaar is er ook nog steeds genoeg zon te vinden om lekker van te genieten. Aangezien vandaag een aangename temperatuur en voldoende zonuren belooft, is het een perfecte dag om Lissabons prachtige stadsstranden en tuinen te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER